Als nieuw lid van de kerngroep vertel ik, bij wijze van kennismaking, iets over mijzelf.

 

Sinds 2021 woon ik, met mijn man en hondje, in de Houthavens. Wij kwamen uit het centrum, de Nieuwmarkt buurt, waar we een kleine 40 jaar hebben gewoond. Een hele overgang, zou je denken, maar we waren hier binnen de kortste keren gewend.  Al kennen we de buurt zeker nog niet van haver tot gort.

Ik heb Spaans gestudeerd. Daarnaast - dat kon toen nog - werkte ik als vrijwilliger bij de Vluchtelingensecretariaat van Amnesty International als tolk voor Chileense en Argentijnse vluchtelingen. Ik vond dat eigenlijk leuker dan mijn talenstudie. En zo kwam ik terecht op de Sociale Academie.
Ik heb in mijn werkzame leven altijd binnen het Sociale Domein gewerkt: ‘VluchtelingenWerk Nederland’, ‘Wereldkinderen’, de ‘Nationale Commissie voor Ontwikkelingssamenwerking’, bij de Gemeente Amsterdam gehandicaptenbeleid en ouderenbeleid gedaan en tot slot bij de GGD op de Nieuwe Achtergracht gewerkt.
Nu ik met pensioen ben, ben ik vrijwilliger bij de voedselbank en ben ik betrokken bij de buurtboerderij in het Westerpark.
Meer persoonlijk: zelf noem ik het nooit hobby’s, maar Ik houd onder meer van wandelen, lezen, koken en lekker eten.

Via mijn werk bij de GGD ben ik in aanraking gekomen met het fenomeen stadsdorp. Het idee van buren, die elkaar kennen, het gezellig hebben met elkaar en waar nodig elkaar helpen, sprak en spreekt mij nog steeds aan. Waarbij de kanttekening ‘zonder de deur bij elkaar plat te lopen’ voor mij ook van wezenlijk belang is, overigens.
En warempel, er bleek in de Nieuwmarkt ook een stadsdorp te bestaan. Voor zover mijn werk het toeliet, deed ik mee met hun activiteiten. Ik werd gevraagd om lid van de kerngroep te worden. Ik deed dat met veel plezier en ben alleen maar vertrokken, omdat wij verhuisden. Aan activiteiten doe ik nog steeds wel eens mee.

Omdat stadsdorpen contact met elkaar hebben, wist ik dat er een stadsdorp was in het Westerpark. Het lag voor mij voor de hand om me aan te willen sluiten, gezien mijn inspirerende ervaringen bij Stadsdorp Nieuwmarkt.  Daarnaast verwacht ik ook, dat deelname bij zal dragen aan het (beter) leren kennen van de buurt en haar bewoners.

Ik heb er zin in!

Je kunt Margriet bereiken op margrietlenglet@stadsdorpwesterpark.nl