Wie kent niet de enorme diversiteit in huizen en huisjes en straten en straatjes in onze prachtige Jordaan! Op een rustige zondag is het een genot om daar ontspannen rond te lopen en te genieten van alle geveltuinen. De Jordaan is heel organisch gebouwd en vernieuwd en voor alles  compact gebouwd.

Waar je dat erg goed kan zien, is aan de achterkant van de huizen. Door de gang van woningen heen, trapje op naar een dakterras, via een historische gang naar een binnentuin, op een binnenterrein waar ooit een schoolplein was en nu een woongemeenschap, en zeker in de vele hofjes, overal vind je tuinen en tuintjes.

Wie in de Jordaan woont, creëert vaak op een kleine oppervlakte zijn eigen oase waar het heel stil is. Soms een schaduwtuin, dan weer met overvloedige bloei, dan weer met een vijver met koi-karpers, dan weer met een bonte verzameling potten of een prachtige hofjestuin. Zoveel stijlen, zoveel soorten bewoners, zoveel verrassingen vind je achter de huizen! Even stiekum gluren naar het interieur is natuurlijk toegestaan. 
 
Ieder jaar organiseert de Werkgroep Meer groen in de Jordaan een route door de Noord- en Zuid-Jordaan. Bij elkaar ongeveer 5 km. Als je alle tuinen zou willen zien, zijn dat er wel 20. Is echt veel, dus we maken een selectie en stemmen daarin onderling af natuurlijk. De ene tuin loop je in en uit, de andere tuin nodigt uit om even te gaan zitten, we zien het wel. De deelnemende tuinen zijn te herkennen aan een groene lampion bij de ingang. 
Groene vingers zijn geen vereiste, wel liefde voor groen en respect voor bewoners die hun huizen en tuinen openstellen voor ons. 

Praktisch
Tijd: 11.00 - 15.00 uur.
Aantal deelnemers: max. 10.
Start: Willemsstraat 132, let op de groene lampion!
Kosten: € 3,- contant te voldoen ter plekke. Routebeschrijving wordt daar uitgedeeld. 
Lous van der Wielen en José Beurskens zijn je gastvrouwen namens het stadsdorp. 

Neem je lunchpakketje en drinken mee. We zien wel waar we landen.
Fotograferen is toegestaan.

Vantevoren opgeven is noodzakelijk. Dat kan via: kunstcultuur@stadsdorpwesterpark.nl