'Mooi stadje' gaat op een hopelijk heerlijke voorjaarsdag in mei naar het oude oostelijk deel van Amsterdam. We bezoeken het in 2020 gerenoveerde Oosterpark in Engelse landschapsstijl aangelegd, vol met oude en nieuwe kunst en monumenten, speelplekken en uitgebreid met de prachtige gebouwen van het Wereldmuseum en de mooie gebouwen ernaast. 

Na een rondje park, kunnen we via het Vredesmonument voor de Muiderkerk, door de 1e van Swindenstraat naar de Dappermarkt. Ook de 1e van Swindenstraat is recent verrijkt met moderne kunst. Bij de Dappermarkt staan nieuwe bankjes waar je je helemaal kunt onderdompelen in het huidige Amsterdamse straatbeeld met zoveel verschillende culturen.

Het is nog een echte Amsterdamse markt waar elkaar ontmoeten en koopjes scoren van mensen uit de buurt maar ook van verder weg, nog aantrekkelijk zijn. Poffertjes eten, een visje, een négligé aanschaffen, lapjes, een telefoonhoesje met dolfijnen erop, of gewoon genieten van de gezelligheid, allemaal prima.
We sluiten af op een terrasje in deze buurt met een drankje. 

Kosten

Gratis. Contant geld kan handig zijn op de markt of met individueel afrekenen.

Planning
We beginnen om 13.00 uur. Rond 16.00 afsluiting. Bij aanmelding ontvang je meer details.

Organisatie:
Er is plaats voor 10 deelnemers. José Beurskens organiseert, Letty Strijdhorst is gastvrouw, Loes Timmers gaat mee. 

Aanmelden
Snel inschrijven is raadzaam via: mooistadje@stadsdorpwesterpark.nl

Toegankelijkheid voor mindervaliden: we wandelen, dus voor mindervaliden heb je een aangepaste fiets nodig om je te verplaatsen. De markt is druk maar op dinsdag zal het wel meevallen. 

Weer
: bij heel slecht weer, bijvoorbeeld storm en veel regen, krijg je uiterlijk de dag vooraf rond 17.00 een afzegging voor de activiteit.