Op 5 maart om 11:00 uur brengen we een bezoek aan het familiehuis van Jan Six aan de Amstel, waar nu jonkheer en mevrouw Six van Hillegom wonen.  We krijgen een privé rondleiding voor stadsdorp met gids.
Je loopt rond in een dubbel grachtenpand uit 1667, gebouwd door de eerste Jan Six, een schatrijke zijdewever, koopman, schepen en burgemeester van Amsterdam, getrouwd met Margaretha Tulp.
Hij was ook kunstverzamelaar en had nauwe banden met Rembrandt en Joost van den Vondel. In het overweldigend rijk ingerichte huis met 40 kamers, waarvan we een deel mogen zien, hangen een paar Rembrandts (het beroemde portret van de eerste Jan Six), andere familieportretten, vele kasten met serviezen, zilverwerk, vele curiositeiten en bijzondere meubels. Het familie-archief is zeer omvangrijk. Het huis ligt dichtbij de brug naar de Stopera aan de Amstel, schuin tegenover de Hermitage.
Geert Mak schreef in 2016 “De levens van Jan Six”, een boek dat een afspiegeling vormt van 4 eeuwen geschiedenis van Amsterdam door de geschiedschrijving van een patriciërsfamilie.
Inmiddels kennen we de elfde Jan Six, de Rembrandtkenner, en woont nu een Bas Six in het huis.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.