Een groep enthousiaste vrijwilligers rond Westerpark wil een lokale afdeling van Fietsmaatjes beginnen en zoekt mede 'initiatief helden'.

De landelijke stichting Fietsmaatjes koppelt mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen aan mensen die dat wel kunnen. Samen stappen ze op een elektrische duofiets voor een tochtje in de buurt of door het park. Leuk om samen te doen!

Fietsmaatjes werkt met lokale afdelingen die zelfstandig functioneren en het plan is om Fietsmaatjes Westerpark op te zetten. Er zijn in de wijk veel mensen die we hier blij mee kunnen maken. De landelijke stichting ondersteunt bij het opzetten met een draaiboek en training. Huis van de Wijk Horizon werkt mee en heeft een duofiets voor Spaarndammerbuurt bewoners die we mogen gebruiken.

Wat zou het mooi zijn als onze wijk een set duofietsen heeft waar bewoners samen met vrijwilligers gebruik van kunnen maken. Dat maakt onze wijk weer een stukje mooier en socialer. Fietsmaatjes draait helemaal op vrijwilligers voor de planning, het onderhoud, het contact met de vrijwilligers etc. Met een team van +/- 8 mensen kunnen we de kar trekken.

Welke Westerparker met een warm hart helpt mee? Onze eerstvolgende bijeenkomst is op 6 december as. om 15.30u op het GWL terrein. Voor vragen of aanmelden: Marjo: marjo.kroese@gmail.com. Of kijk op Fietsmaatjes.nl.