In de Amsterdamse stoepen zijn zeker 1000 Stolpersteine te vinden. Met elk messing steentje wordt een slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog herdacht. 
Op aanvraag van een bewoner, een nabestaande of een straatcomité zorgt de stichting Stolpersteine (non-profit) voor plaatsing in de stoep voor de laatste vrije woning van het slachtoffer. 

In onze buurt zijn de steentjes onder meer te vinden aan de Nassaukade 90, de Rombout Hogerbeetsstraat 83 en de Jacob Catskade 16.

De Stolpersteine kunnen vuil worden, beschadigd raken of verdwijnen. Het zou mooi zijn als ze twee keer per jaar worden gepoetst zodat ze niet zwart uitslaan.
De Stichting Stolpersteine vraagt of buurtbewoners zorg willen dragen voor het onderhoud.

Heb je vragen en/of belangstelling met betrekking tot het schoonmaken van de Stolpersteine? Neem dan contact op met an.huitzing@stichting-stolpersteine.nl of bel 06 204 96 906.

In de Spaarndammerbuurt zijn de meeste Joodse bewoners afgevoerd en vermoord in Sobibor. Daarvan is een lijst met namen en adressen gemaakt.
Wil je je ervoor inzetten dat voor deze slachtoffers óók Stolpersteine gelegd worden? Mail dan naar: 4en5meicomitéwesterpark@gmail.com