Voor de 3e keer al weer organiseren we samen met het Ketelhuis een filmochtend met een premièrefilm, speciaal voor de buren. En na afloop is er een heerlijke kop soep. Dit keer kijken we de film Posoki (Directions). Het is een mozaïekfilm over Bulgaarse taxichauffeurs en hun passagiers gedurende één nacht in Sofia.

Zin om ook te komen kijken? Geef je dan even op. In verband met de catering willen we namelijk graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Kijk vast naar de trailer:Posoki (Directions) is een mozaïekfilm die de levens van enkele Bulgaarse taxichauffeurs en hun passagiers gedurende een dag en een nacht in de straten van Sofia door elkaar weeft. Eén van hen is Misho, een zakenman die diep in de schulden zit en als taxichauffeur bijklust om rond te komen. Een ontmoeting met zijn bankier Popov drijft hem tot een wanhoopsdaad. Het incident is ook over de radio te horen bij de andere taxichauffeurs. Allemaal trachten ze met veel goede wil de eindjes aan elkaar te knopen en streven ze naar een betere toekomst.

De verschillende ‘aktes’ werden met wendbare cameraatjes, zonder kunstlicht gedraaid en vormen bij elkaar zowel een intrigerend mozaïekdrama als een krachtig portret van het hedendaagse Bulgarije, een land getekend door vreugde, pijn, misère en hoop.